BLOG
Acidita patří mezi nejdiskutovanější chuťové vlastnosti kávy. Někdy ji milujeme pro její svěží ovocný nádech, jindy nás může nepříjemně překvapit svíravou kyselostí. Pravda je taková, že acidita sama o sobě není ani dobrá, ani špatná – vše závisí na rovnováze chutí a osobních preferencích. Pojďme si...
Myslíte si, že dobrá káva závisí jen na samotném zrnu? Ani zdaleka! I ta nejkvalitnější káva může chutnat průměrně, pokud při její přípravě něco podceníte. Připravili jsme pro vás 5 praktických tipů, díky kterým si doma připravíte šálek, který bude chutnat jako z kavárny. ☕ 1. Mějte vodu pod kontro...
Pražení kávy je umělecký proces, který vyžaduje pečlivost a zručnost, aby bylo dosaženo požadované chuti a kvality. Existuje mnoho různých druhů kávy, které mohou být praženy, včetně arábiky, robusty, liberiky a dalších. Kvalita pražení závisí na mnoha faktorech, jako je kvalita zrna, stupeň pražení...