VÁNOCE Z AFRIKY - TANZANIA
Charakteristika: čokoláda - pomerančová kůra - švestky - skořice
Použití: Espresso, Moka konvička, turek
Acidita: nížší střední
| Kategorie: | VÝBĚROVÁ KÁVA |
|---|
Region: Tanzania, region Kilimanjaro
Farma: drobní pěstitelé z okolí Moshi
Odrůda: Buorbon, Kent
Nadmořská výška: 1 400 - 1 800 m. n. m.
zpracování: washed
Pražení: full city

Když se u nás v horách ochladí a ve vzduchu začíná lítat Santa - v Africe svítí slunce a na svazích Kilimandžára dozrávají kávové třešně. Právě z nich pochází naše vánoční edice.

Zrna byla zpracována promytou metodou (washed), díky které si zachovávají čistotu a jemnost chuti. Tentokrát jsme ale šli o krok dál – stejnou Tanzanii, kterou možná znáte v našem světlém pražení, jsme vzali do tmavší roviny – stupeň Full City.
Tmavší roast zvýrazní čokoládové, karamelové a lehce kořeněné tóny, které se krásně pojí s vánočním obdobím. V chuti je plná, hladká a hřejivá – jako když si dáte první doušek kávy po návratu z pořádný plískanice. Žádné ostré kyselinky, jen příjemná hořko-sladká harmonie s nádechem kakaa a třtinového cukru.

A protože Vánoce si zaslouží něco speciálního, dali jsme jí sváteční obal. Vypadá skvěle pod stromečkem, voní ještě lépe a chutná přesně tak, jak si přejete aby chutnali svátky - po teple, pohodě a Africe.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.




