☕️Objednávky odesíláme takovou rychlostí, že i kofein by nestíhal. 🚗📦💨Ale při osobním odběru jsme na pražírně dnes v neděli od 11 hodin. ☕️ V pondělí nebudeme vůbec.🙁

SUMATRA - QUEEN Ketiara

Charakteristika: exotické ovoce - kakao - maple sirup

Použití: espresso, Moka konvička, silný filtr

Acidita: nižší střední

hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem Skladem Zvolte variantu
450 Kč / ks 269 Kč / ks od 269 Kč / ks
Kategorie: VÝBĚROVÁ KÁVA
Kvalita a čerstvost
Kvalita a čerstvost
Pražíme pro vás každý týden, aby vaše káva byla vždy čerstvá, připravená nabídnout nejlepší chuťový zážitek.
Doprava zdarma
Doprava zdarma
Při objednání zboží o celkové hodnotě vyšší než 1400 Kč je doprava na nás.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
S výběrem našich produktů vám velmi rádi pomůžeme. Neváhejte se na nás obrátit s jakýmkoliv dotazem.

 

Zpracování: semi-washed (tzv. Giling Basah – tradiční sumaterský způsob)

Region: Aceh, Sumatra

Odrůdy: Typica, Catimor

Nadmořská výška: cca 1 200–1 500 m n. m.

 

Překvápko tohohle roku? Jednoznačně, nejspíš hitovka letošního roku, která na tebe dýchne svojí svěžestí a sílou.

sumatra 3

Ano, a aby toho nebylo málo - o tuto farmu se starají pouze ženy. Od pěstitelek a třídění až po sales managment. Projekt, který se za poslední roky začal budit ovace. A ne tak pro nic za nic.

 sumatra vlajka 2

Zkrátka

 

Povedený zrno z Indonésie, který nás opět ujistilo, jak moc se zlepšili s kvalitou pěstování v této části světa.

Ketiara chytá vynikající chuťový balanc a sladkost po exotickým ovoci a javorovým sirupu. V začátku je velmi silná, uprostřed ovoce a na konci lehký ferment a bylinky v dochuti.

Giling basah neboli polopraná, je v této oblasti Ketiara preferovanou metodou pro zpracování surové kávy po sklizni. Ručně se sklidí pouze zralé červené třešně a oloupají do posledního plodu od vnější části dužiny.

Dále jsou oloupané vloženy do velkých betonových nádrží a ponořeny do čisté mělké vody. Zde se zrno fermentuje 24 hodin při několika výměnách vody. Po dokončení fermentace ještě káva proběhne dvěmi fázemi sušení sluncem na požadovanou vlhkost a poslední loupaní. Téměř hotovo.

 sumatra

Napytlovat a může cestovat k nám do AJVENCOFFEE

 

 

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

L Avatar autora 27.5.2025 18:22
výborná káva a dokonce i s příběhem, dlouho jsem něměla lepší, výborná na ranní espresso ❤️‍🔥
Odpovědět
T Avatar autora Mega ✅🫶 26.5.2025 18:11
Raketový kafe 🚀 fakt 🤌🏻 ani hořký ani kyselý. Prostě super dobrý a voňavý. Víc než jsem čekal.😎
Odpovědět